ماجرای غم‌انگیز مرگ شکیلا در حین عمل زیبایی/پرونده خارج از نوبت رسیدگی می‌شود

هفته گذشته یک دختر جوانی که برای انجام عمل لیپوماتیک (خارج کردن چربی اضافه) به بیمارستان میلاد اهواز مراجعه کرده بود در حین انجام عمل دچار مشکلات قلبی شده و فوت می‌شود.

ماجرای غم‌انگیز مرگ شکیلا در حین عمل زیبایی/پرونده خارج از نوبت رسیدگی می‌شود

به گزارش شهرستان دالاهو از اهواز، چهارشنبه هفته گذشته یک دختر خانم 23 ساله به نام شکیلا جهت انجام عمل لیپوماتیک (خارج کردن چربی اضافه) به بیمارستان میلاد اهواز مراجعه می‌کند که در حین انجام عمل دچار مشکلات قلبی شده و فوت می‌شود.

در شبکه‌های اجتماعی اما برخی رسانه‌ها از قصور پزشکی و تعدادی از عوارض جانبی این عمل و خطراتی که برای سلامتی بیمار ایجاد می‌کند صحبت کردند.

شکیلا خواهر دوقلوی دیگری به نام شکیبا دارد، شکیبا در یک کلینیک زیبایی مشغول به کار است و شکیلا از طریق همین کلینک برای عمل لیپوماتیک در بیمارستان میلاد اهواز معرفی می‌شود.

از شکیلا آزمایشات قبل از عمل نگرفتند

مادر شکیلا در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، می‌گوید: همان روز که شکیلا را وارد اتاق عمل کردند حال شکیبا بد شد به طوری که در اتاق سرپایی که در بخش اتاق عمل قرار داشت برای وی سرم وصل کردند.

شیفت آقایی که برای دخترم سرم وصل کرد تا ساعت 2 و نیم بعد از ظهر  بود اما به دلیل ارتباط و احترامی که برای ما قائل بود تا ساعت 5 در اتاق عمل ماند، درِب اتاق عمل دقیقاً روبروی اتاقی بود که در آن منتظر بودیم تا سرم دخترم تمام شود.

تقریبا ساعت 5 و نیم  عصر بود که  همهمه‌ و نگرانی را بین کادر اتاق عمل احساس کردیم، همهمه به حدی بود که استرس آن به ما وارد شد و خون از دست شکیبا به داخل سرم برگشت، شکیبا می‌گفت: فکر کنم اتفاقی برای شکیلا افتاده، من تجربه حضور در اتاق عمل را دارم، این حرکات مال زمانی است که برای بیمار اتفاقی افتاده باشد.

مادر متوفی می‌افزاید: حوالی ساعت پنج و نیم کادر اتاق عمل مرتب داد می‌زدند مانیتور بیارید! ما تعجب کردیم! واقعاً چرا وسیله‌ای که نیاز یک اتاق عمل است در اتاق وجود نداشت؟ اگر مانیتوری موجود بود  قطعاً متوجه پایین آمد اکسیژن بیمار در حین عمل می‌شدند آن‌ها مدام کد 04 و 05 را اعلام می‌کردند، شکیبا می‌گفت: این‌ها کدهای اخطاری هستند.

از مادر متوفی سوال می‌کنم معمولاً برای انجام عمل زیبایی یکسری آزمایشات را از بیمار می‌گیرند، نتیجه آزمایشات شکیلا چطور بود؟ پاسخ می‌دهد: در جریان آزمایشات نیستم، دخترم بیشتر اطلاع دارد و  همانطور که تلفنی جوابم  را می‌داد از دخترش سوال کرد و شکیبا پاسخ داد: آزمایشی در کار نبود فقط  از شکیلا سنوگرافی گرفتند که شکمش مشکلی برای انجام ساکشن نداشته باشد.

عمل ساعت 12 ظهر شروع شد، بنده ساعت دو و نیم بیمارستان بودم اما رئیس بیمارستان گفته بود: بیمار ساعت سه و نیم به بیمارستان مراجعه کرده است.

دکتر بیهوشی ساعت پنج شیفت خود در بیمارستان میلاد را رها کرده و به بیمارستان مهر رفت،شیفت آشنای ما که تکنیسین اتاق عمل است ساعت شش تمام شد قطعاً اگر مانده بود دخترم زنده می‌ماند.

 مادر متوفی در تشریح مشاهدات خود در روز عمل، عنوان می‌کند: بیمار را روی میز اتاق عمل برعکس کرده بودند که ساکشن‌های پشت کمرش را انجام دهند که ظاهراً در این شرایط دستگاه اکسیژن یا از بیمار جدا شده یا مشکل پیدا کرده بود که آلارم نداد، دخترم حدود یک ساعت دَمَر خوابیده بود و زمانی که بیمار را برمی‌گردانند متوجه می‌شوند ظاهر بیمار سیاه شده چرا که اکسیژن به آن نرسیده بود.

وی می‌افزاید: پشت کمر دخترم درست پشت کتفش یک سوراخ دیدم! آیا کسی پشت قلب بیمار ساکشن انجام می‌دهد؟ پزشک  قانونی نیز در گزارش خود به قصورات پزشکی اشاره کرد!

مادر متوفی می‌گوید: دکتری که قرار بود دخترم را عمل کند ظاهراً مطب وی از سه ماه گذشته بسته شده بود و عمل جراحی را به دستیار خود که لیسانس دارد می‌سپارد!

  به او می‌گویم: پس در این شرایط قصور از خودتان نیست که سراغ این پزشک رفتید!؟ پاسخ می‌دهد: کلینیک زیبایی پزشک دیگری را معرفی کرده بود.

بیمار دچار آمبولی شد

عبدالحکیم آباریان رئیس بیمارستان میلاد اهواز نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز در تشریح حادثه فوت دختر 23 ساله اهوازی، اظهار کرد: روز چهارشنبه هفته گذشته 24 اسفندماه یک خانم 23 ساله جهت انجام عمل لیپوماتیک به بیمارستان میلاد اهواز مراجعه می‌کند و توسط متخصص بیهوشی و جراح بیمارستان ویزیت می‌شود.

وی افزود: ساعت سه بعد از ظهر عمل زیبایی این خانم جهت برداشتن چربی از ناحیه شکم آغاز شد که تا ساعت هفت مشکلی در جریان عمل وجود نداشت اما از ساعت هفت به بعد بیمار دچار مشکلات قلبی و تنفسی می‌شود.

رئیس بیمارستان میلاد اهواز گفت: حضور کادر درمان در  بالای سر بیمار سبب شد اقدامات اولیه انجام  شود و بیمار به وضعیت قبلی خود برگردد اما مجدداً ساعت 9 شب  حال عمومی بیمار بد می‌شود و ضربان قلب بیمار 25  و بعد پایین‌تر می‌آید که متخصص قلب بیمارستان همان جا روی تخت بیمار را اکو می‌کند و تشخیص می‌دهد که آمبولی است(لخته خون جلوی خروجی قلب را گرفته) که سبب ایست قلبی بیمار می‌شود.

آباریان با طرح این سوال مبنی بر اینکه آیا قصور پزشکی رخ داده یا خیر؟، بیان کرد:  اولاً داخل اتاق عمل دوربینی وجود ندارد چرا که وجود دوربین غیر قانونی است، بنده دستور دادم پرونده ثبت و ضبط شود و هیچ کس اجازه دخول در پرونده مبنی بر اضافه یا کم کردن اطلاعاتی در آن را ندارد، ضمن اینکه پرونده این بیمار اسکن شده و محفوظ است.

وی عنوان کرد: دستور کالبد شکافی از بیمار را نیز دادیم تا مشخص شود چرا فوت شد همچنین با معاونت درمان مکاتبه شد تا برای حادثه پیش آمده کمیته مرگ و میر برای تشکیل شود.

آباریان افزود: با توجه به اینکه تعطیلی ایام عید است احتمالا تشکیل این کمیته به بعد از تعطیلات موکول شود، به محض اینکه پزشکی قانونی علت مرگ را تشخیص دهد ما نیز به اطلاع مردم خواهیم رسید.

وی با تایید انجام آزمایشات قبل از عمل توسط بیمار، گفت: پزشک بیهوشی گزارش داد که بیمار به لحاظ قلبی و عروقی مشکلی ندارد و اصطلاح اینکه قلب بیمار توپ است را به کار برد، همچنین از ریه‌ها‌ی بیمار،  سابقه مصرف دارو، بیماری صرع، قند،  و … شرح حال گرفته و اذعان کرد که مشکل ندارند.

آباریان با تاکید بر اینکه فاجعه است که نمی‌دانیم چه اتفاقی برای بیمار افتاده، بیان کرد: بنده به  خانواده متوفی اطمینان دادم که هر پرسنلی در بیمارستان کوتاهی کرده  و به ما اعلام شود قطعاً رسیدگی خواهیم و هر کس بار مسئوولیت خود را به دوش خواهد کشید.

وی  با بیان اینکه اجازه بدهیم پزشکی قانونی، کمیته مرگ و میر معاونت درمان مسئولیت خود در مورد این حادثه انجام دهند، عنوان کرد: در مراسم خاکسپاری و ختم  این بیمار شرکت و اعلام همدردی کردم وی دختر بنده نیز است و از اتفاقی که افتاده متاسفم هستم البته این اتفاقات در بیمارستان می افتد اما فضای مجازی هیجان آن را زیاد کرد.

پرونده خارج از نوبت رسیدگی می‌شود

علی جواهرفروش زاده  رئیس سازمان نظام پزشکی اهواز و رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی استان خوزستان در رابطه با فوت دختر 23 ساله اهوازی حین انجام عمل زیبایی، اظهار کرد:  تحقیقات اولیه شروع شده و در حال حاضر با همکاری دستگاه‌های مربوطه در حال بررسی حادثه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه چنین پرونده‌هایی خارج از نوبت رسیدگی می‌شود چرا که سلامت جامعه خط قرمز ما است، افزود: در چنین شرایطی معمولاً از طرف خانواده  متوفی شکایت شده و شکایت مسیر طبیعی خود را طی و وارد شورای حل اختلاف یا وارد هیئت‌ها و دادستانی نظام پزشکی می‌شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی خوزستان گفت: بخش دادستانی نظام پزشکی، از هیئت بدوی متشکل از 13   عضو است که یک عضو جهت تحقق انتخاب می‌شود تا کارشناسان مربوط را به منظور بررسی حادثه دعوت کند.

جواهرفروش زاده  با بیان اینکه برخی از عمل‌های زیبایی یک جامعه‌ای را با خود گرفتار می‌کند، عنوان کرد: پزشک باید جسارت و قدرت نه گفتن به بیماران را داشته باشد چرا که این موضوع بسیار مهم است و انتظار می‌رود نهادهای متولی امر فرهنگ در زمینه عمل‌های زیبایی به ویژه عمل بینی و کاهش چربی فرهنگ‌سازی کنند.

 وی بیان کرد: شهروندان برای انجام عمل‌های زیبایی کاملاً حساب شده اقدام  و به پزشکان معتبر و دارای مدارک تخصص و فوق تخصص مراجعه کنند.

به گزارش شهرستان دالاهو،  آبان ماه سال گذشته نیز دختر جوان اهوازی، به نام مهرنوش به دلیل قصور فرد فاقد صلاحیت پزشکی دچار مرگ مغزی شد و اعضای بدن وی به  سه بیمار نیازمند اهدا شد.

پایان پیام/

 

   

دیدگاهتان را بنویسید